181128 RH
27 november 2018: Privacy Verklaring

In het kader van bescherming persoonsgegevens
Deze is door het bestuur 2018-2019 van de vereniging Lionsclub Land van Cuijk en Noord Limburg vastgesteld en dient nog binnen de club te worden aangenomen.
Link:
PDF Privacy Verklaring Lionsclub Land van Cuijk en Noord Limburg


181121 RH
20 november 2018: Lezing Stichting Slabox

Unesco verleent biosfeerstatus aan de Maasheggen

  
Op 25 juli jl. heeft Unesco de biosfeerstatus verleend aan het Nederlandse gebied de Maasheggen.
Bestuurders Ruth Bakkenes en Theo van Bracht, beiden van Stichting Slabox die het Maasheggengebied beheert, gaven een interessante toelichting over de huidige en toekomstige (Europese) status van dit gebied. 
De Stichting Landschapsbeheer Boxmeer (SLaBox) is op 28 oktober 2009 opgericht. Als doelstelling is geformuleerd het leveren van een bijdrage aan behoud en beheer van natuur en landschap in de gemeente Boxmeer, met veel nadruk op de Maasheggen. Door SLaBox worden hiertoe sinds 2013 hegstroken of kleine percelen grond aangekocht en daarna duurzaam beheerd.
Biosfeerstatus voor de Maasheggen is een speciale erkenning voor dit eeuwenoude cultuurlandschap in de noordelijke Maasvallei. Karakteristiek voor de Maasheggen is de verdeling van het landschap in een groot aantal kleine landbouwpercelen dat van elkaar is gescheiden door meidoornheggen. Het gebied omvat circa 275 km heggen op een oppervlakte van ongeveer 2000 hectare.


Met deze statustoekenning treden de Maasheggen toe tot een wereldwijd netwerk van meer dan 650 Unesco-biosfeergebieden. De Maasheggen zijn het enige biosfeergebied in Nederland.

De Maasheggen
De Maasheggen zijn een heggenlandschap waar een mozaïek van heggen, weides, drinkpoelen en oude knotbomen al eeuwen een veilige thuishaven bieden aan een verscheidenheid aan planten en dieren.De Maasheggen zijn ondanks hun rijke geschiedenis geen landschap dat stil staat: er wordt gewerkt, gewoond en gerecreëerd. Het gebied is het toneel van allerlei ontwikkelingen op het vlak van wonen, werken, duurzame landbouw, natuurontwikkeling en ruimte voor de rivier. Maar ook de geschiedenis wordt gekoesterd. Zo kijken elk jaar duizenden bewoners en natuurliefhebbers naar teams die deelnemen aan het NK Maasheggenvlechten. Een eeuwenoude traditie waarbij zij tientallen meters meidoornhaag vlechten.


Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten. (Foto: VNC)


Nadere info/link:
www.maasheggen.nl
www.maasheggenunesco.com


181007 RH
6 november 2018: Bedrijfsbezoek aan Peters Constructiebedrijf Heijen

De werkplek van onze president, Frank de Rijk.
Onze president is inmiddels 25 jaar werkzaam bij Peters Constructiebedrijf Heijen bv, waarvan 20 jaar als DGA.

Peters Constructiebedrijf Heijen B.V. is een bedrijf wat aluminium ramen vervaardigt uit hoogwaardig geïsoleerde aluminium profielen, in strakke profilering of speciale profileringen zoals, renovatieprofielen of "steel-look". De profielen worden voorzien van een poedercoating in een RAL-kleur naar wens of kunnen worden geanodiseerd. Uiteraard zijn er legio mogelijkheden m.b.t. hang- en sluitwerk en beglazing. De montage wordt uiteraard ook in eigen beheer uitgevoerd. In onze eigen plaatwerkerij maken wij tevens diverse aluminium plaatwerk, o.a. voor de bouw en voor de andere afdelingen binnen het bedrijf. Verschillende plaatdikten en legeringen zijn op voorraad en ook het aluminium laswerk wordt door ons zelf verzorgd. Wij zijn tevens producent van aluminium stuurhuizen en roefdeuren t.b.v. de binnenvaart en leveren bijna alle denkbare modellen, al dan niet te voorzien van panorama en/of andere speciale beglazingen. In overleg is het zelfs ook mogelijk uw eigen ontwerp uit te voeren.

Frank gaf ons dinsdagavond een kijkje in zijn keuken. Gedreven met passie en een grote dosis enthousiasme nam hij ons mee door de afgelopen 25 jaar. Begonnen als calculator/werkvoorbereider en nu 20 jaar al eigenaar van een mooi bedrijf met 3 takken van sport, namelijk: aluminium ramen en deuren, stuurhuizen en roefdeuren en aluminium plaatbewerking.
Enige twijfel bij enkele belangstellende leden om de handen letterlijk uit de zakken te halen.
Frank heeft met zijn bedrijf de afgelopen periode ook getoond over de benodigde veerkracht te beschikken.
Een interessant bedrijfsbezoek aan een mooi regionaal bedrijf met historie. 
Frank, bedankt voor je gastvrijheid.


181003 RH
2 oktober 2018: Bezoek aan de Rooyse Wissel Venray.

De Rooyse Wissel: "Openheid in geslotenheid"


De Rooyse Wissel is een centrum voor forensische psychiatrie in Venray. Men verpleegd en behandelt er patiënten met ernstige psychiatrische problematieken. Vaak hebben de patiënten een tbs-maatregel, soms een andere strafrechtelijke maatregel of een civielrechtelijke maatregel. Het doel van de behandeling is het risico op een (nieuw) ernstig delict te verminderen. Ruim 400 medewerkers leveren hoogwaardige klinische en transmurale zorg en behandeling aan onze patiënten.
Wij, een groep van 16 geïnteresseerde Lions uit Land van Cuijk en Noord Limburg,  werden na de gebruikelijke security check hartelijk ontvangen met koffie en Limburgse vlaai door Hyacinthe en Henk.
Na een korte inleiding en het bekijken van een corporate-film (zie link) sloot Marco, een "patient", zich bij ons aan en stond ons de verdere avond te woord. In alle openheid werden onze vragen beantwoord. Hierbij kwamen heel wat vragen vanuit diverse invalshoeken los. Onze Lionsclub liet niet na in deze het gehele spectrum aan te snijden.
Het u
itgangspunt van de behandeling is het verminderen en beheersbaar maken van de risicofactoren zodat een veilige en verantwoorde terugkeer naar het leven van alledag mogelijk is.
Vervolgens kregen we een korte rondleiding, bezoek aan een “woon”groep, bestaande uit ca. 12 personen, een kamer van een patiënt en een bezoek aan de mogelijkheden van dagbesteding, zoals hout en metaalbewerking.
Een interessante en leerzame avond wat geheel recht deed aan het thema van de Rooyse Wissel: “openheid in geslotenheid”.
Menigeen ging met een andere kijk naar buiten dan dat hij naar binnen was gekomen.

Met dank aan Hyacinthe van Bussel (algemeen directeur) , Henk Manders ( Manager Therapeutische Dienst en TWL) en vooral aan Marco (patiënt/bewoner: TBS-er).link:
Rooyse Wissel
corporate film


181002 RH
27 oktober 2018: "Save the Earth"

Theaterspektakel ‘Save The Earth’: schouwburg Cuijk, zaterdag 27 oktober: 20.15 uur

Deze voorstelling wordt mede gedragen door Lions Nederland als onderdeel van een groter project dat wordt ondersteund door de stichting Lions en duurzame leefomgeving.
Vanuit de ruimte zag astronaut Wubbo Ockels hoe kwetsbaar de aarde is. Met het theaterspektakel ‘Save The Earth’, waarvan de première plaatsvond op 6 juli jongstleden in Scheveningen en die vanaf oktober 2018 op tournee gaat vertelt hij ons vanaf zijn sterfbed zuinig te zijn op onze planeet, “Save the Earth”.
Save The Earth is in de kritieken al de sympathiekste musical van het komend theaterseizoen genoemd. 

De Lions aan de slag voor een duurzame aarde? 


Ja, dat is wat we graag willen. Als Lions willen we vooral aan de slag. Bijdragen aan een betere samenleving. Duurzaamheid is een nieuw en zeer actueel thema. Je leest en hoort er veel over. Over de plastic soup is de laatste tijd bijvoorbeeld veel te doen in de media. Het doet er écht toe bij te dragen. Dit is internationaal hét Lions thema voor Europa, dus ook internationaal worden we gesteund! 
Als aftrap vragen wij jullie aandacht voor deze spectaculaire theaterschow, te zien in schouwburg Cuijk 27 oktober as.
Voor nadere info en tickets zie link.
Nader info: PDF
link: Tickets en info schouwburg:


180919 RH
18 september 2018: 1e Lions avond van de maand

Interessante lezing van Carole Donkers, haar missie en leven in en met Ghana.

Na een gesamenlijke maaltijd bij Old Inn een gedreven presentatie van onze gastspreker deze avond: Carole Donkers van Talents 4 Humanity.
"Mijn reis is er een van diepgaande innerlijke transformatie in verbinding met de kracht van Afrika. Van wilskracht naar hartkracht. Mijn leven is een voorbeeld van wat mogelijk is als je durft te kiezen voor wie je wezenlijk bent, voor waar je ten diepste naar verlangt en de droom die in je leeft tot realiteit brengt"

Nadere info:
PDF introductie
www.caroledonkers.com 


180917 RH
15e Lions Golfdag vrijdag 13 september 2019

In navolging van een succesvolle 14e Lions Golfdag 2018Wilt u de 15e Lions Golfdag zeker niet missen?
Dat kan en maak nu gebruik van het voor-inschrijfformulier.

15e Lions Golfdag


Vrijdag 13 september 2019

Golfbaan Bleijenbeek
Start: 11.00 uur
Wedstrijd: Texas Scramble
Flight (4 pers.): € 1.500 ten bate van het goede doel.
PDF voor-inschrijfformulier klik hier PDF
Nadere info of aanmelding: golfdag@lionsnet.nl   


180915 RH
14e Lions Golfdag vrijdag 14 september 2018,
een geslaagde Golfdag voor het goede doel:
met een opbrengst van € 20.000

Golfen voor het goede doel:
Bouw Klaslokaal/Vakschool “Avanthi Devi Girls Home” in Anuradhapura Sri Lanka


Li. Riky van Zuijlen en re. Trudy Lamers (SrilanCare)

Al vroeg in de morgen was er volop bedrijvigheid op Golfbaan Bleijenbeek. Onder prima weersomstandigheden werden door de Lions de laatste voorbereidende handelingen uitgevoerd. Rond 10.00 uur arriveerde de bus met ouderen uit Mill. De flight deelnemers druppelden van heinde en ver ook al binnen. Een gezellige drukte voor het clubhuis. Na ontvangst cq inschrijving een kopje koffie (Coffee at Work) met (HEMA)gebak werd er onder muzikale begeleiding van het Beers Visserskoor aanstalten gemaakt door de flight deelnemers om plaats te nemen in hun vervoermiddel, een Rolls Royce of koets (paard en wagen) of buggy. In een gezellige stoet onder de stralende zon vertrok men naar de Holes om om 11.00 uur te kunnen starten. Gedurende de 18 holes werden de flight deelnemers vergast door regionale restaurateurs in 7 tentjes op de golfbaan (van een heerlijk hapje en drankje: zie onze sponsors in eerdere FB berichtgevingen op onze FB pagina).
De ouderen werden in het clubhuis vergast op een lunch, een gezellig meezing spektakel van het Visserskoor en een plaatselijke tour met paard en wagen en/of de Rolls Royce. Eenieder genoot met volle teugen. Rond 14.00 kwam de bus hen weer ophalen voor de terugreis naar Mill (met bijna € 400 achterlatend in de vrijwillige "collectebus" voor het goede doel. Met dank.)
Rond 18,.00 uur arriveerden de eerste flight-deelnemers terug bij het clubhuis, waar na een welkome opfrisbeurt de feestavond kon beginnen.
Voor het openen van een heerlijk buffet konden we de reguliere prijzen uitreiken behorende bij een Golf Dag. Maar het hoogte punt was toch wel een cheque van € 20.000 die de Lions mochten overhandigen aan Trudy Lamers en Riky van Zuijlen van Stichting SrilanCare. Hiermee kan hun wens in vervulling gaan, namelijk "de bouw van een Klaslokaal/Vakschool voor “Avanthi Devi Girls Home” in Anuradhapura Sri Lanka. De Lions zullen dit ook verder immaterieel begeleiden.
De Lions willen bij deze eenieder nogmaals bedanken, de sponsoren, deelnemers en vrijwilligers die dit alles mogelijk gemaakt hebben.
Mocht je geïnteresseerd zijn en onze goede doelen een warm hart toedragen, noteer dan alvast de datum van onze 15e Lions Golfdag, namelijk vrijdag 13 september 2019. Graag tot dan.

Hieronder een korte sfeer impressie:
sfeerfilmpje Beers Visserskoor en ouderen Mill
- diverse foto's


 

  

 

 

 

 


van li. naar re.: Gerard Muskens (Lion Golfcommissie), Riky van Zuijlen (SrilanCare), Rob Honings (Lion Golfcommissie, vz.), Frank de Rijk (Lion President) en Rudy Lamers (SrilanCare)


180905 RH
14e Lions Golfdag vrijdag 14 september 2018

Golfen voor het goede doel:
Bouw Klaslokaal/Vakschool “Avanthi Devi Girls Home” Anuradhapura, Sri Lanka in samenwerking met SrilanCare
Er zijn nog enkele flights (3) beschikbaar. De inschrijving is eigenlijk al gesloten maar voor het goede doel wil de organisatie deze flights zeker nog graag meenemen en verder inplannen. Verlengde inschrijftermijn tot 10 september as. Dit alles voor het goede doel: "de bouw van een Klaslokaal/Vakschool voor “Avanthi Devi Girls Home” in Anuradhapura,Sri Lanka in samenwerking met SrilanCare"
 


180904 RH
Chevron Award voor Lionslid Rob Honings

15 jaar Lionslid levert een Milestone Chevron Award op.

Tijdens de reguliere avond van de Lions reikte de nieuwe president, Frank de Rijk, als een van zijn eerste officiele handelingen de Milestone Chevron Award uit aan Lionslid Rob Honings.
Dit als blijk van waardering en dank voor de inbreng in de afgelopen 15 jaar lidmaatschap binnen de Lions onder het motto "WE SERVE".

 
li. President Frank de Rijk en re. Rob Honings180000 RH
14e Lions Golfdag vrijdag 14 september 2018

Golfen voor het goede doel:
Bouw Klaslokaal/Vakschool “Avanthi Devi Girls Home” Anuradhapura, Sri Lanka in samenwerking met SrilanCare
Ook dit jaar organiseert onze Lionsclub een volledig verzorgde Golfdag om de nodige middelen te verwerven voor ons goede doel.
De bouw van een Klaslokaal/Vakschool voor “Avanthi Devi Girls Home” in Anuradhapura,Sri Lanka in samenwerking met SrilanCare.
Deze 14e Lions Golfdag vindt plaats:
Vrijdag 14 september 2018
Golfbaan Bleijenbeek
Start: 11.00 uur
Wedstrijd: Texas Scramble
Flight (4 pers.): € 1.500 ten bate van het goede doel.
PDF inschrijfformulier klik hier PDF
Nadere info of aanmelding: golfdag@lionsnet.nl 


180624 RH
Familiedag en bestuurswisseling

Zondag 24 juni: de overdracht van de voorzittershamer

Frank de Rijk nam tijdens de gezellige familiedag de keten en de overige attributen aan/over van Past President Theo Smits. We kijken met z’n allen terug op een mooi Lions jaar “ANDERS” en zien uit naar een nieuw “het onmogelijk mogelijk” jaar.
Met dank aan past president Theo en zijn medebestuursleden 2017-2018, Jan Verheijen en Henry van Gemert. Als vice president werd Diederik Hol voorgedragen.
Jan Verheijen zal als penningmeester zijn bestuursaandeel voortzetten en Joep Wiznievski zal komend jaar de nieuwe secretaris van onze Lionsclub zijn.
Een gezellige, aangename en sfeervolle bestuurswisseling 2018-2019 bij Theo en Heleen thuis met een heuse petanque wedstrijd.
 
 
Theo Smits (li.)  draagt "de macht" over aan Frank de Rijk (re.).


180528 RH
JEEP goede doel Golfdag 2017 overgedragen

Lionsclub Gorkha neemt de JEEP van ECF Kathmandu, Nepal in ontvangst
De Lions Golfdag 2017 had als goede doel de aanschaf van een 4WD Jeep voor Surgical Eye Centre (SEC) in Gorkha, Nepal.
De plaatselijke Lionsclub Gorkha en Eye Care Foundation (ECF) ondersteunen dit Surgical Eye Centre als een vooruitgeschoven post van het Himalaya Eye Hospital in Pokhara.
De 13e Lions Golfdag 2017 bracht het gewenste bedrag op zodat aan ECF een cheque van € 25.000 kon worden overhandigd.

Afgelopen maand is de JEEP door Anil Gorkhaly, re. op de foto (medewerker ECF, Kathmandu) aan de Lionsclub Gorkha, Mr. Ram Joshi, li. op de foto, overhandigd.
Wederom een goed doel wat tot volledige uitvoering is gebracht middels deze overdracht.
Wij danken onze sponsors en golfdagdeelnemers en wensen het Surgical Eye Centre veel succes toe met hun werkzaamheden en dat deze JEEP daaraan een bijdrage mag leveren.
Onze 14e Golfdag staat in het teken van het goede doel: de bouw van een klaslokaal/vakschool t.b.v. “Avanthi Devi Girls Home” Anuradhapura, Sri Lanka in samenwerking met SrilanCare.
180518 RH
Eerste baby's geboren in de FFLW in Muona, Malawi.

Verloskundekliniek in Malawi "in bedrijf"

Trots zijn wij Lionsleden Land van Cuijk en Noord-Limburg om de eerste foto's van de nieuwgeborene te kunnen zien. Baby's, op deze wereld gekomen in de mede door ons (en natuurlijk onze vele sponsors, Lions golfdagdeelnemers en sympathisanten) mogelijk gemaakte nieuwbouw van de FLLW ( Family Friendly Labour Ward) verloskiniek bij het Trinity Hospital in Muona, Malawi. Een hygiënische, moderne en van medische noodzakelijke apparatuur voorziene verloskliniek, bestaande uit 4 verloskamers, om het hoge moeder-geboortesterfte in deze streek terug te dringen. Dit uiteraard onder begeleiding en toezicht van de medische zorg van de aldaar aanwezige medische staf van het Trinity Hospital.
Altijd mooi en bijzonder maar vooral veel voldoening gevend als je kunt aanschouwen en zeggen dat je geslaagd bent in je missie.
Met dank aan al onze supporters en sponsors bij de vorige Lions Golfdagen.
Wij zijn als club al weer gestart met ons volgende mooie project, in Sri Lanka deze keer.De eerstgeborene in de nieuwbouw FLLW: verloskunde kliniek.


180501 RH
14e Lions Golfdag vrijdag 14 september 2018.

Golfen voor het goede doel:
Bouw Klaslokaal/Vakschool “Avanthi Devi Girls Home” Anuradhapura, Sri Lanka in samenwerking met SrilanCare
Ook dit jaar organiseert onze Lionsclub een volledig verzorgde Golfdag om de nodige middelen te verwerven voor ons goede doel.
De bouw van een Klaslokaal/Vakschool voor “Avanthi Devi Girls Home” in Anuradhapura,Sri Lanka in samenwerking met SrilanCare.

De Stichting SrilanCare (Wageningen) werkt al meer dan tien jaar aan het verbeteren van de levensomstandigheden van verschillende kansarme doelgroepen in Sri Lanka. In samenwerking met hun Sri Lankaanse partner IRSD bieden ze momenteel structurele ondersteuning aan meisjestehuis Avanthi Devi. In hun werk staat het onafhankelijker, zelfredzamer en kansrijker maken van mensen die daar zelf niet toe in staat zijn centraal.
In nauwe samenwerking met ISRD zijn ze direct betrokken bij het onderhouden van meisjestehuis Avanthi Devi waar 40-50 meisjes wonen. Avanthi Devi is een opvanghuis in Sri Lanka voor meisjes die onder meer vanwege seksueel misbruik of huiselijk geweld niet thuis kunnen wonen. De veertig tot vijftig meisjes die bij Avanthi Devi opgevangen worden hebben allen te kampen met psychische problemen, trauma’s of hechtingsstoornissen.

Hun ouders mogen, kunnen of willen niet voor hen zorgen waardoor ze uit huis geplaats zijn. Doordat de overheid slechts beperkte middelen heeft om zorg voor deze meisjes te dragen wordt een vruchtbare toekomst hen al op jonge leeftijd ontnomen. SrilanCare biedt hen ondersteuning op educatief en persoonlijk vlak en zorgen ervoor dat het gebouw waar zij wonen onderhouden wordt.
De Lions ondersteunen hun met de realisatie van een nieuw gebouw ten behoeve van vakscholing. Zoals o.a. naailes. Verder om onderdak te bieden aan studie (huiswerk, bijscholing, beroepsscholing) en het aanbieden van workshops (gezondheid, drama, dans). Ook onderdeel van dit project is een aanpassing van een bestaand gebouw, om hierin kooklessen te kunnen gaan geven na aanpassing van de bestaande keuken en het verbeteren van de bestaande slaapgelegenheden in kader van privacy.
    

Nadere info:
PDF achtergrondinformatie goede doel 14e Lions Golfdag
www.avanthidevi.com 
www.srilancare.com 


Deze 14e Lions Golfdag vindt plaats:
Vrijdag 14 september 2018
Golfbaan Bleijenbeek
Start: 11.00 uur
Wedstrijd: Texas Scramble
Flight (4 pers.): € 1.500 ten bate van het goede doel.
PDF inschrijfformulier klik hier PDF
Nadere info of aanmelding: golfdag@lionsnet.nl 
PDF golfboekje 2017 (ter info)


170909 RH
13e Lions Golfdag geslaagd in haar missie.

Met dank aan de vele sponsors en de golfers: 25.000 EURO voor de 4WD Jeep in Gorkha, Nepal.
Door de bijdrages van vele sponsoren en gewaardeerde golfers (96 deelnemers) die voorbij gingen aan de slechte weersvoorspellingen, is het beoogde doel gehaald. Een totaal bedrag van € 25.000.
Golfbaan Bleijenbeek in Afferden was weer een gezellig en sportief decor voor onze mooie golfdag. De menvereniging, RR club en het visserskoor waren wederom van de partij om invulling te geven aan de uniek sfeer van deze golfdag. Regionale restaurateurs, wijnimporteur en toeleveranciers gaven hun immateriele sympathieke medewerking.
De Bond van Ouderen, ditmaal regio Boxmeer, hadden een geweldig uitstapje met het door onze club aangeboden parallel programma. Een "We serve" invulling in onze regio. Ze deden spontaan bijna € 500 in de vrijwillige
Lions-collecte bus voor het goede doel.
Remco, een medewerker van Hotel Riche, wist in zijn eentje ook bijna € 500 op te halen om "tegen betaling" voor een perfecte lange afslag op hole 15 zorg te dragen (voor golf-insiders, hij heeft dan ook een handicap van 4.8).
Zo mochten wij aan het begin van de afterparty een cheque van € 25.000 overhandigen aan Eye Care Foundation voor de aankoop van een 4WD JEEP voor het Surgical Eye Centre in Gorkha.
Onze 30 leden tellende club kijkt met trots terug op deze dag en willen eenieder bedanken die zijn en/of haar bijdrage hieraan geleverd heeft.
En....u kunt zich nu al aanmelden als geinteresseerde voor onze 14e golfdag vrijdag 7 september 2018: golfdag@lionsnet.nl Op foto vlnr: Thijs van Praag (bestuursvoorzitter), Tessa Wortman, Maaike van Veen; allen van Eye Care Foundation en Gerard Muskens, Rob Honings (voorzitter golfcommissie) en Theo Smits (president): allen van Lionsclub Land van Cuijk en Noord-Limburg.Login leden