ARCHIEF: PROJECT ZAMBIA
Wilde Ganzen ondersteunt het project Zambia en vermeerdert de opbrengsten van de golfclinic.

Op 11 september 2009 organiseerde de Lionsclub Land van Cuijk en Noord–Limburg een groot golfevenement, bestaande uit een prachtig golftoernooi waarvan de opbrengsten bestemd waren voor een oogkliniek in Nepal, en een golfclinic waarvan de opbrengsten bestemd waren voor de opvang van weeskinderen in Zambia. Voor het project in Zambia werkt de Lionsclub Land van Cuijk en Noord Limburg samen met de Stichting Lang Leve het Zambiaanse Kind te Wageningen.

De opbrengsten van de golfclinic in 2009 werden weer door Wilde Ganzen vermeerderd tot een totaalbedrag van € 8.500,--. Hierdoor wordt een opvangtehuis voor wezen in Zambia, het “Antonella’s Transient Home for Baby Orphans” in Chinsali, in staat gesteld om een graanmolen en een waterpomp met watertank aan te schaffen en te installeren.
Met de graanmolen kan het opvangtehuis graan en mais malen tot meel voor de voedselvoorziening van de weeskinderen. Tevens kan men door productie van ‘extra’ hoeveelheden meel inkomsten genereren waarmee andere essentiële aankopen of voorzieningen van het weeshuis bekostigd kunnen worden.

Daardoor wordt men minder afhankelijk van donaties en kan men zich in de toekomst voor een deel zelf onderhouden.

De gemeentelijke waterleiding van Chinsali functioneert niet altijd. Met de nieuwe pomp kan uit een eigen put water opgepompt worden. Daarmee wordt de voorraadtank gevuld en is het weeshuis altijd verzekerd van schoon drinkwater.

In 2007 heeft de Lionsclub de opbrengsten van het tennistoernooi bestemd voor de weeshuizen in Zambia die zorg dragen voor de opvang en opvoeding van de vele weeskinderen die het land kent als gevolg van de allesverwoestende AIDS-epidemie. Mede door de bijdrage van de Herman Heijs stichting en de vermeerdering door Wilde Ganzen kwam er een groot bedrag ter beschikking voor renovatie van het weeshuis Ndola Transient Home in Ndola.

In 2008 werd de opbrengst van de golfclinic wederom bestemd voor Zambia. De samenwerking met de Stichting Lang Leve het Zambiaanse Kind heeft er voor gezorgd dat de gelden goed besteed zijn aan de renovatie van het weeshuis Antonella’s Transient Home for Baby Orphans in Chinsali, Zambia.

Het driejarig project wordt nu afgerond. De extra bijdrage van Wilde ganzen voor de aanschaf van de graanmolen en de waterpomp is een extra opsteker voor de Lionsclub Land van Cuijk en Noord Limburg. Een succesvol project. Een wezenlijke bijdrage aan het voortbestaan van de twee weeshuizen, Ndola Transient Home en Antonella’s Transient Home for Baby Orphans in Zambia.


Login leden